Lenas grahamsskorpor

Källa: Lena

48 skorpor

50 - 100 g smör/margarin
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1 dl sirap
1/2 tsk salt
3 1/2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
ca 1 msk koriander

Smält margarinet och häll på mjölken. Låt degvätskan bli 37 grader. Smula jästen i en degbunke och lös den i lite av degvätskan. Häll på resten av mjölk/margarinblandningen. Tillsätt sirap, salt, koriander och mjöl. Gör degen mycket lös! Jäs degen i 30 minuter.

Häll degen på mjölat bakbord. Baka ut 24 bullar. Jäs bullarna på två plåtar till dubbel storlek (ca 30 minuter).

Grädda i 225 grader tills de är ljusbruna, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk. Dela bullarna med gaffel. Sätt in halvorna i ugnen för att få färg, 200 grader i ca 7 minuter. Torka sedan halvorna i 100 grader i 1 1/2 timme med stängd lucka. Låt stå i eftervärmen med öppen lucka.