Västerbottenssill

Källa: Davids sillrecept, http://www.acc.umu.se/~tao/sill/

1 burk (ca 0.6 l)

1 paket 5-minuterssill i bitar, alternativt inläggningssill
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1,5 dl västerbottenost
1 st vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
0,5 krm cayennepeppar
0,5 krm svartpeppar, malen
salt

Riv osten och pressa en vitlöksklyfta. Blanda med övriga ingredienser till en kräm.
Smaka av, tillsätt mer peppar, cayennepeppar och dijonsenap efter tycke och smak. Var försiktig med saltet, ju längre den står desto mer salt kommer fram från osten!
Skölj sillen och skär vid behov i centimeterstora bitar.
Varva i sillbitarna.

Innan servering, smaka av med salt.

Servera med romansallat, ev annan grönsallat, och kavringskrutonger.

Krämiga sillar håller sig ca 8-10 dagar i kylskåp.