Shepherd's Pie

Källa: Buffé

4 portioner

Ingredienser
450 g köttfärs (gärna fläsk- eller lammfärs)
2 msk worcestersås
1 msk soja (kinesisk)
ett par droppar tabasco
1 ägg
1 msk olivolja (till formen)

POTATISMOSET:
1 kg potatis
2 dl grädde
50 g smör
1 äggula
2 dl finstrimlad purjolök
200 g riven cheddarost
salt & peppar

Börja med moset: Skala och skiva potatisen. Koka den i lättsaltat vatten
tills den blivit mjuk. Sila av vattnet och låt potatisen stå och ånga av
en stund. Mosa eller pressa potatisen. Vispa ner grädden, äggulan, smöret,
purjolöken och hälften av osten. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 225°C.

Blanda samtliga ingredienser till färsen. Krydda med salt och peppar.
Smörj en pajform eller liknande med olivolja. Fyll den sedan med färsen.
Jämna till färsen med en stekspade så att den blir kompakt och täcker
formen. Baka färsen i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter. Ta ut
formen, täck med moset och resterande ost och baka i ugnen i ytterligare
20-25 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna ett
par minuter före servering.

Skär upp i bitar och servera gärna med en fräsch grönsallad.