Citronsill

Källa: Coop mersmak 11/2009

1 burk (ca 0,75 l)

Ättikslag:
0,5 dl ättiksprit, 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
Vill man ha större burk, dubbla mängden lag.

6 urvattnade sillfiléer i bitar (OBS! EJ 5-minuterssill!)
1 msk korianderfrön, grovt krossade
1 gul lök, skalad, i skivor
1/2 rödlök, skalad, i skivor
10 cm purjolök, ansad, i skivor
1 liten morot, skalad, i skivor
1-2 citroner: 1/2-1 dl pressad saft samt 2 msk tunt strimlat skal
3 citronskivor

Rör ut sockret i ättikspriten och vattnet tills det har löst sig. Lagen behöver inte kokas upp.
Varva koriander, lök, morot och citron med sillen i en glasburk (t.ex. 0,75l patentburk) tills burken är full.
Häll över lagen.

Låt stå i kylen i minst ett dygn.

Sill i klarlag håller sig i 10-14 dagar i kylskåp.