Kyckling i festlig sås

Källa: Viktväktarbok

2 personer

2 kycklingfiléer
2 tsk flytande matfett
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt

Sås (jättegod, skadar inte att dubblera mängderna!):
rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
1 msk balsamvinäger
1 tsk soja
2 msk mangochutney

ris, t.ex. jasminris eller basmatiris
sallad, t.ex. tomatsallad

Sätt på riset.

Bryn kycklingfiléerna i matfettet i en stekpanna på ganska svag värme men så att de får färg.

Salta och peppra.

Lägg lock på stekpannan och sänk värmen något.

Låt kycklingfiléerna eftersteka tills de är helt genomstekta, ca 10 min. Vänd dom eventuellt någon gång under tiden.

Häll balsamvinäger, apelsinsaft med skal samt soja i stekpannan. Låt det koka upp.

Blanda i chutneyn.

Skär kycklingköttet i skivor. Lägg dom i såsen

Servera med ris och en god sallad, t.ex. tomatsallad.