Indisk gryta

Källa: https://www.koket.se/krake_lithander/soppor_och_grytor/gronsaker__potati...

4 portioner

1 aubergine
4 tomater
4 potatisar
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
3 kryddnejlikor
2 kardemummakärnor
1 kanelstång
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1 dl röda linser
4 gröna chilifrukter
2 msk olja
ris till servering

Sätt på riset.

Koka linserna enligt paketets instruktioner. Spara kokvattnet.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med skalad hel ingefära, nejlikor, kardemumma, kanel, curry, spiskummin och vitlök i en gryta. För dubbel sats behövs en gryta större än 4 liter.

Skär potatisar, aubergine och tomater i långa klyftor. Kärna ur chilifrukterna.

Tillsätt potatis, buljong och vatten. Låt koka under lock 5-7 minuter.

Tillsätt sedan aubergine, tomat, chilifrukt och linserna med spad och koka ytterligare 10 minuter.

Servera med ris.