Kycklinggryta med curry

Källa: Köket.se (Anna Hallén: LCHF : husmanskost)
https://www.koket.se/anna-hallen/soppor-och-grytor/kyckling-och-fagel/ky...

600 g kycklingfiléer
2 röda paprikor
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk smör, att steka i
3 msk curry
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
2 krm svartpeppar
salt

Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Hacka vitlöken fint.

Bryn kycklingen i smör i en stor gryta. Tillsätt paprika, lök, curry, spiskummin och paprikapulver och låt fräsa cirka 3 minuter.

Tillsätt vispgrädde, crème fraiche, apelsinjuice, soja och peppar. Låt bli varmt och se till att kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt. Servera!