Kokos- och linsgryta

Källa: Coop Mersmak 2017:11
https://www.coop.se/recept/kokos-och-linsgryta/

4 portioner

1 msk kokosolja
0.5 msk spiskummin
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
400 g krossade tomater
1 msk finhackad färsk ingefära
1 msk finhackad färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
1 tsk chilipulver
1 tsk flingsalt
1 dl belugalinser
1 dl sultanrussin
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk
250 g körsbärstomat

Till servering:
kokosflakes
bladspenat/mangold
ris, limeklyftor och mango chutney

Hetta upp kokosoljan i en stekgryta. Fräs spiskummin, lök och vitlök 2–3 min.

Tillsätt krossade tomater, ingefära, gurkmeja, chilipulver, flingsalt, linser, russin och vatten (ta mindre vatten för fastare konsistent). Låt sjuda 35–40 min under lock, tills linserna är mjuka.

Rör ner kokosmjölken. Vänd ner körsbärstomaterna och toppa med bladspenat och rostade kokosflakes. Servera med ris, mango chutney och limeklyftor.