Kryddkyckling med saffransris

Källa: https://www.dansukker.se/se/recept/kryddkyckling-med-saffransris.aspx

4 portioner

4 kycklingfiléer
Marinad:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk olja, gärna olivolja
1/2 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2 msk rörsocker
1 msk sambal oelek
matfett till stekning
Saffransris:
4 portioner ris (se förpackning)
1/2 g saffran
1 tsk rörsocker
salt
Till servering:
citron
haricot verts eller gröna bönor

Blanda lök, vitlök, salt, vitpeppar, olja, vatten, soja, rörsocker och sambal oelek till marinaden i en skål.

Lägg i kycklingfiléerna och ställ sedan skålen i kylskåpet i 1/2-1 timme.

Koka 4 portioner ris enligt anvisningarna på förpackningen, men tillsätt salt, saffran och rörsocker i kokvattnet.

Bryn kycklingfiléerna i matfett. Häll på det som blivit över av marinaden tillsammans med ytterligare 1/2 dl vatten. Sjud under lock i 10 min.

Servera de nystekta kycklingfiléerna med saffransriset, citronklyftor och haricot verts.