Italiensk fiskgryta

Källa: Vår kokbok (22., utök. uppl., 1999)

400 g djupfryst torsk- eller koljafilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g champinjoner, frysta eller på burk
1 msk olja eller smör
1 burk (ca 400 g) krossade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad färsk basilika (eller 1 tsk torkad)
svarta oliver

Till servering:
Ris eller pasta

Sätt på riset.
Skär det något tinade fiskblocket i tre eller fyra bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Häll av spadet från burksvampen.

Fräs lök och svamp i fettet i en vid kastrull.
Tillsätt tomater, hälften av saltet och peppar.
Koka under lock 5-10 minuter.
Hacka den färska basilikan (eller smula den torkade) och blanda i den.
Lägg i fisken och strö över resten av saltet.

Sjud under lock tills fisken är vit och ogenomskinlig, 8-10 minuter.
Garnera med oliver

Servera med kokt pasta eller ris.