Martins marockanska revbensspjäll

Källa: Buffé nr 11 2012 https://www.ica.se/recept/martins-marockanska-revbensspjall-715668/

6 portioner

2 kg tjocka revbensspjäll
5 msk ras el hanout kryddblandning (se recept)
2 krm chiliflakes (red hot chilipepper)
2 dl honung (ej flytande)
0,5 dl färskpressad apelsinjuice
finrivet skal av 1/2 citron
ev finrivet citronskal till garnering
salt

Koka revbensspjällen i saltat vatten (1 tsk salt/liter vatten) i en stor kastrull tills de är helt möra, 1,5–2 timmar.
Ta upp, låt rinna av och skär i bitar.
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg spjällen i en ugnssäker form.
Blanda kryddblandningen med chiliflakes, honung, apelsinjuice, citronskal och 1 tsk salt.
Pensla bitarna runt om med glazen.
Tillaga ca 15 minuter mitt i ugnen.
Garnera ev med citronskal.