Thainudlar med kycklingfärssås

Källa: Mer Smak https://www.coop.se/recept/thainudlar-med-kycklingfarssas/

4 portioner

500 g kycklingfärs men det funkar också fint med annan färs
1 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1 röd chili alt. 0,5 msk sambal oelek
1.5 dl kokosmjölk räcker men det blir mer sås med en hel burk :-)
2 msk fisksås
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk strösocker alt. honung
1 lime, pressad saft
salt
200 g nudlar, t ex äggnudlar
3 salladslökar, strimlade

Hacka chili och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök och chili/sambal oelek tills den är genomstekt. Rör om under tiden så att färsen inte klumpar sig.
Häll i kokosmjölk, fisksås, ingefära och socker/honung.
Låt sjuda ca 5 min.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Pressa i limesaft.
Smaka av med salt.
Vänd ner salladslöken i såsen.
Servera med nudlarna, antingen separat eller blanda ned nudlarna i såsen.