Chiligryta

Källa: Maxiköket

4 personer

500g strimlad lövbiff
1 msk kinesisk soja
1 tsk chilipulver
1 tsk sambal oelek
1 msk smör
1 skivad purjolök
1 strimlad röd paprika
3 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl grädde
1 dl chilisås av ketchuptyp
2 msk vetemjöl
1 tsk salt

Tillbehör:
kokt ris
nachips, gräddfil och tacosås om man känner för det

Tillagning:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Blanda köttet med soja, chilipulver och sambal oelek. Stek
det i en stekpanna i smör. När köttet nästan är klart,
lägg i paprikan och purjolöken och stek tills köttet är
klart.

Tillsätt vatten, fond, grädde, chilisås och vetemjöl blandat
med lite kallt vatten. Rör ned det i grytan och låt sjuda i
5 minuter (eller tills riset är klart).

Smaka av med salt.

Servera med tidigare nämnda tillbehör efter tyckte och smak.