Fiskgratäng med parmesanost

Källa: http://user.tninet.se/~qus666t/fiskgratangparmesan.html

4 personer

600 g torskfilé
1/2 pressad citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 lök, eller purjolök om du inte tål lök
1 knippa dill, eller lite fryst dill
2 msk smör eller margarin
2 dl matlagningsgrädde
4 msk ströbröd
3 msk riven parmesanost eller annan smakrik ost typ grevé eller västerbotten.
matfett till formen.

Skölj fiskfiléerna försiktigt i kallt vatten, torka dem och lägg dem
bredvid varandra på en tallrik. Droppa över citronsaft, krydda båda sidorna
med salt och peppar, sedan täcker du över med folie och ställer in
tallriken i kylskåpet.

Skala och finhacka löken. Skölj dillen, torka den och hacka den fint.
Stjälken tar du bort innan. Fräs löken tills den börjar svettas. Häll sedan
över grädden och låt den sjuda till en krämig sås. Smaka av såsen med
kryddor, pressad citron och dill.

Värm ugnen till 200 grader. Blanda ströbröd och parmesanost i en liten skål.
Lägg fiskfiléerna bredvid varandra i en smord form. Häll över gratängsåsen.
Strö brödsmule- och ostblandningen jämnt över gratängen och klicka lite smör
eller margarin ovanpå.

Gratinera fisken ca 20 minuter i 200 grader varm ugn.

Servera med kokt potatis.