Fläskfilégratäng med ananas och banan

Källa: Ica lagar mat

4 portioner

4 port basmatiris
1 pkt bacon
500 g fläskfilé
salt
svartpeppar
olja
2 röda paprikor
1 purjolök
1 1/2 dl ananasjuice
1 dl grönsaksbuljong
4 msk söt chilisås
1 tsk soja
2 klyftor vitlök
2 msk maizena
3 skivor ananas
2 bananer

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla bacon och fräs i
stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Skiva köttet. Stek i smör i stekpannan på
båda sidor. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan. Strimla paprika och
purjolök och fräs i lite olja. Häll på juice, buljong, chilisås, soja och
pressad vitlök. Smaka av. Red av till en simmig sås. Lägg riset i botten på en
smord form. Lägg på köttet, ananas och bananer. Häll såsen över alltsammans.
Gratinera i ugn 15-20 min.