Gröngul korvsoppa, eller annat lämpligt namn

Källa: Nikke och Helena lagar middag.

4 portioner (dvs. 2-3 personer)

Ingredienser (på en höft, variera efter tycke och smak):
700g potatis (10-12 medelstora runda)
400g falukorv (en halv korvring)
2 gula lökar
1/2 medelstor purjolök (den gröna delen för extra grönhet :)
1l köttbuljong (1l vatten och två köttbuljongtärningar)
3 vitpepparkorn
7 svartpepparkorn
salt
smör

Skala potatisen och skär den i bitar. Skala och hacka den gula löken, skär
purjolöken i 3-4mm breda ringar. Skär korven i stänger.

Smält lite smör i en stekgryta. Fräs potatis och lök några minuter, lägg sedan
i korven och fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt vatten, buljongtärningar och kryddor. Låt koka upp och kontrollera
sältan (potatisen drar åt sig en hel del).

Låt koka 15-20 minuter så att potatisen är kokt.

Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.