Helstekt fläskfilé med rosépeppar

Källa: Guldkorn

4 portioner

1 kg potatis
gourmétsalt (vanligt salt funkar också)
hackad rosépeppar eller chiliflingor
2 msk Svenskt Smör
2 msk rapsolja
1 fläskfilé, ca 1 kg
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1/2-1 dl köttbuljong
2 1/2 dl Vispgrädde
1 msk fransk senap
12 msk riven pepparrot
ev soja

tillbehör: sallad och kokta grönsaker

Sätt ugnen på 200°.

Borsta potatisen och skär den i fina klyftor. Krydda med
gourmétsalt och hackad rosépeppar. Stek den i ugn i lika delar
smör och olja ca 30 minuter.

Bryn fläskfilén i stekpanna på spisen. Krydda köttet runt om.
Lägg köttet i potatispannan i ugnen och låt det steka färdigt
där, cirka 18 minuter.

Är köttet färdigt före potatisen, så låt det vila inslaget i
folie på bänken.

Koka ur stekpannan med buljongen. Häll på grädde, senap och
pepparrot. Smaka av såsen med salt och peppar samt eventuellt
lite soja för färgen.

Servera köttet uppskuret i tunna skivor tillsammans med sås,
potatis och grönsaker.