Kaprisbiffar

Källa: SPAR reklam v13 2003

4 portioner

500g nötfärs
1 tsk salt
2 msk grädde
2 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad kapris
1 msk osötad senap (fransk senap)
2 msk smör eller margarin
ev. 4 äggulor (frys in vitorna och gör t.ex. jitterbuggar :)
ev. lökringar
grovstött svartpeppar
salt

Blanda nötfärs och salt. Späd med grädden. Arbeta snabbt in löken,
kaprisen och senapen. Forma färsen till fyra ganska stora biffar.

Stek dem lite hastigt i lite matfett i en stekpanna. De bör inte bli
helt genomstekta. Lägg upp dem på ett serveringsfat.

Det här är rätt meningslöst, men det står så i orginalreceptet:
Lägg äggulorna i lökringar eller i sina skal bredvid biffarna på
fatet. Strö över svartpeppar och lite salt.

Lökringar till är mycket bättre imho.

Servera med potatis, tomatsallad och bröd.