Kryddig kycklinggryta

Källa: Vår Bostad nr9, september 2005

4-5 portioner

1 gul lök
200g chorizo
450g kycklinglårfilé
2tsk chilipulver
2tsk mald spiskummin
1 burk hela tomater (400g)
2dl kycklingbuljong
1 röd paprika
1 burk vita bönor, gärna stora (400g)
ev. matyoghurt
tortiliachips (Coop Xtra:s är faktiskt riktigt goda) och/eller ris.

Skiva löken. Skär chorizon i tärningar. Putsa kycklingköttet (dvs. ta
bort senor och annat gojs) och skär den i mindre bitar.

Fräs löken nästan mjuk i lite matfett i en gryta. Strö över kryddorna
och fräs en skvätt under omrörning. Dela tomaterna och blanda ner dem,
tomatspad och buljong i grytan. Kok upp. Lägg i korv och kyckling, rör
om och sjud under lock i 15 minuter.

Sätt på riset.

Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Blanda dem i grytan och sjud
ytterligare 15-20 minuter. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd
ner dem i grytan så att de blir varma mot slutet. Smaka av med salt,
peppar och vad man nu tycker är kul.

Servera med ris eller tortiliachips.