Lax med senapstäcke och krämig sås

Källa: Guldkorn

4 portioner

4 portionsbitar laxfilé á 150 g eller 600g laxsida (tinad)
2 msk fransk senap
1,5 dl finriven Västerbottensost
2 dl fiskbuljong (1 tärning)
2 dl Vispgrädde
1 1/2 msk vetemjöl
ev en skvätt vitt vin
salt och peppar

gott att servera till: sockerärtor och pressad potatis

Sätt ugnen på 200°. Förbered potatisen.

Rör ihop senap och ost och bred det över laxbitarna.

Stek dem i ugn, i max 10 minuter för portionsbitar och 25-30 minuter för laxsida beroende på tjocklek. Laxen ska vara knappt genomstekt, då är den som godast.

Vispa ihop buljong, grädde och mjöl. Smaksätt gärna med en liten skvätt vitt vin. Koka upp såsen och låt den koka i 4-5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.