Morotssoppa med ingefära och bacon

Källa: Maxiköket, Ica Maxi

4 portioner

2 pkt bacon
1 tsk sambal oelek
500 g morötter
2 schalottenlökar eller 1 gul lök
2 msk smör
4 dl kyckling- eller hönsbuljong
3 dl grädde
1 tsk färsk riven ingefära eller torkad ingefära
saft av lime eller citron
1/2 tsk salt
vitpeppar

Skala och skär morötterna i små bitar. Skala och hacka löken. Fräs morötterna
och löken i smör i en kastrull. Tillsätt buljong, grädde, ingefära, sambal
oelek och limesaft. Koka tills morötterna är mjuka. Smaka av med salt och
peppar. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på
hushållspapper innan baconet läggs i soppan.

Servera med matlagningsyoghurt och vitlöksbröd.