Överbakad fisksoppa

Källa: Guldkorn

4 portioner

400 g torskfilé eller annan fiskfilé
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 röd paprika
1 rödlök
2-3 msk Svenskt Smör
3 msk tomatpuré
2 krm dragon
2 krm salt och 1 krm peppar
1 msk vetemjöl
6 dl fiskbuljong
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 förpackning kavlad smördeg
1 ägg

Sätt ugnen på 200°. Strimla alla grönsaker fint. Smält smöret i en rejäl
kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Rör ned tomatpuré, kryddor
och mjöl. Tillsätt buljong och låt det hela puttra på svag värme i 10 minuter.
Skär fisken i ca 4x4 cm stora bitar och lägg i soppan tillsammans med grädden.
Låt det hela få ett uppkok och drag sedan kastrullen av värmen. På så sätt
kokar inte fisken sönder. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. mer
buljong om soppan är tjock.

Häll upp soppan i ugnsfasta skålar. Täck med smördegslock och nyp fast
ordentligt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 15-20 minuter eller tills
smördegen fått fin färg. Servera direkt.