Skepparströmming

Källa: Tasteline

4 portioner

Ingredienser:
500g strömmingsfilé
1 tsk salt
1 msk margarin
1.5 msk ströbröd
2 msk senap
2 msk vinäger
1 knippa dill (uuh, nån slags lämplig mängd alltså ;)
1 tsk socker
1.5dl matlagningsgrädde

Serveras lämpligtvis med potatis (sätt på potatisen strax innan du
stoppar in formen i ugnen så brukar det bli bra tajmat).

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Blanda ihop senap, vinäger, dill, socker och grädde och låt det stå
och dra en stund.

3. Skölj strömmingen och låt vattnet rinna av.

4. Smörj en ugnssäker form.

4.5 Kom ihåg att sätta på potatisen :)

5. Salta fisken och rulla den med skinnsidan utåt och lägg rullarna i
formen.

6. Slå över marinaden.

7. Strö över ströbröd och klicka över lite margarin.

8. Stek i ugn 20-25 minuter.