Sojakyckling med citronpeppar

Källa: ??

Räcker till 2-3 personer

1 påse kycklingklubbor (1kg)
soja (1/2-1dl)
citronpeppar
smör
~2dl grädde
ris

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra en ugnssäker form som rymmer alla klubborna och lägg ner dem däri.

Dränk in klubborna i soja på över- och undersida. De ska vara sojabruna.
Använd gärna en pensel om du tycker det går lättare. Strö citronpeppar på
klubborna på alla sidor. Var inte rädd för att ta för mycket. Klicka smör
över kycklingen, det ska vara såpass mycket så att när den smälter så blir
i princip hela ovansidan täckt av ett smörlager (och så att det blir lite sky
att göra sås av :)

Stek i ugn i cirka en timme på 200 grader. När kycklingen har fått fin krispig
färg och inte är röd inuti (partierna vid benen brukar bli klara sist) så är
den klar.

Kom ihåg att sätta på riset när cirka 20 minuter återstår av ugnstiden.

Lägg upp kycklingen på ett fat och håll den varm medan du gör såsen.

Häll över skyn i en liten kastrull och späd med så mycket grädde du finner
lämpligt (cirka 1-2 dl). Smaka av med extra soja, citronpeppar, salt och
peppar. Det är ingen nackdel om såsen är smakrik (riset dämpar smaken).

Servera med ris.