Thailändsk fiskgryta med kokos

Källa: Baksida av rödspättafiléförpackning

4 portioner

1/2 pkt rödspättafiléer, ca 500 g
ca 1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk olja
1 burk kokosmjölk, 400 g
1-3 tsk färsk röd chili
1 tsk färsk riven ingefära
1 stor lime, skal och saft
100 g sockerärtor
2 morötter, ca 200 g
3 salladslökar
150 g rensade räkor

Tina fisken enligt anvisningen på förpackningen. Dela eventuellt stora filéer,
strö på salt och rulla ihop dem. Fräs vitlöken i olja i en vid kastrull.
Tillsätt kokosmjölk, finhackad chili, ingefära, limeskal och limesaft. Låt koka
ihop till hälften. Smaksätt eventuellt såsen med 1-2 tsk fisksås (Nam pla),
minska i så fall på saltet.

Skala och skär morötterna i stavar. Ansa och halvera sockerärtorna. Strimla
salladslöken. Tillsätt filéer och morötter och låt sjuda ca 2 min. Lägg i
sockerärtor och salladslök. Låt sjuda ytterligare några minuter tills filéerna
är vita och ogenomskinliga. Strö över räkorna, som inte får koka utan bara bli
varma. Servera med kokt jasminris.