Tomat- och sherryströmming

Källa: Tina lagar mat, http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6144&a=127375

4 portioner

12-15 st strömmingsflundror, ca 600 g
1,5 dl tomatpuré
2 msk socker
1 msk ättika (tolvprocentig)
1 dl avrunnen syltlök
0,5 dl sherry eller vatten
0,5 dl vatten
1 dl grovhackad persilja
salt och peppar

Till dekoration:
1 paket bacon

Sätt ugnen på 180 grader.

Salta och peppra strömmingen. Rulla strömmingarna med köttet inåt och lägg
i en smörad ugnsfast form. Blanda tomatpurén med sockret, ättikan, syltlöken,
sherryn, vattnet och persiljan. Salta och peppra. Häll blandningen över
strömmingen och baka i ugnen i 20-30 minuter.

Dekoration:Knaperstek bacon i microvågsugnen eller på spisen. Strö
bacon över strömmingen före servering.

Servera gärna potatismos med brynt smör och kapris till.