Glöggkokta revbensspjäll

Mersmak nr11 2007

4 portioner

Ca 1.5kg tjockskuret revbensspjäll
1 apelsin
5-6dl glögg, gärna alkoholfri
1tsk salt
10 kryddpepparkorn
2tsk rosmarin
2tsk soja

Skär spjället i portionsbitar.

Borsta apelsinen i varmt vatten. Skala av det yttersta gula på skalet. Pressa ur saften.

Koka upp skal och saft, glögg, salt, kryddor och soja i en gryta. Lägg i köttet och koka upp.

Koka på svag värme tills köttet känns mört, 45-60 minuter. Prova med provsticka.

Låt köttet kallna i spadet om det inte ska serveras direkt.

Red gärna av skyn med lite potatis- eller arrowrotsmjöl till en klar och simmig sås. Berälna 0.5tsk mjöl per deciliter vätska.

Servera gärna med kokta grönsaker eller ugnsstekta rotsaker.