Pajdeg:
3 dl mjöl, t ex 1 1/2 dl vetemjöl + 1 1/2 dl grahamsmjöl
125 g margarin eller smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
ca 300-400 g champinjoner (vill du ha en ickevegetarisk paj kan du blanda i strimlad bacon också)
2-3 tomater
1 paprika
1 burk lättcréme fraiche
1 burk cantadou pepparrot
2 små bollar mozzarella (eller en lång korv)
Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform.
Dela champinjonerna i mindre bitar. Fräs dem och salta och peppra. Lägg i dem i pajformen.
Hacka tomat och paprika. Blanda créme fraiche och cantadou i en skål. Rör i tomaten och paprikan. Häll smeten över champinjonerna.
Skiva mozzarellan i halvcentimetertjocka skivor och täck pajen. Strö lite grovmalen svartpeppar över. Gratinera i ugn ca 30 minuter i 200 grader.