Källa: www.ica.se
600 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1/2 tsk kanel
1 tsk stött kardemumma
1 liten bit färsk riven ingefära
1 tsk curry
1 msk olja
salt, peppar
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2-1 msk pressad limejuice
skivad banan
cashewnötter
kokos
russin
jasmin- eller basmatiris
sockerärtor
Skala och skiva löken. Skala och riv ingefäran. Stek kycklingen gyllenbrun i oljan, krydda med salt och peppar. Lägg i löken, ingefäran och resten av kryddorna. Häll på vattnet och matlagningsgrädden. Smula i buljongtärningen. Låt koka tills kycklingen är färdig, har man en termometer ska innertemperaturen vara 72 grader, annars sticker man med en provsticka och kontrollerar att det inte kommer ut något blod. Smaka av med salt, peppar och limejuice.
Toppa med skivad banan, cashewnötter, kokos och russin. Servera med ris och sockerärtor.