Barnens krispiga kyckling

Källa: Coop Mersmak (recept: Sara Begner)
https://www.coop.se/recept/barnens-krispiga-kyckling/

4 portioner
Ugn: 175 grader

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 ägg
1 dl sesamfrön (skalade)
1 dl panko ströbröd
2 tsk olja
1 tsk sesamolja
140 g färsk spenat eller pak choi
1.5 dl teriyakisås

Till servering:
kokt ris

Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg ut på en skärbräda och strö över salt.

Knäck ägget i en skål och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll sesamfrön och ströbröd i en skål. Doppa kycklingbitarna i äggvispet. Vänd kycklingen i ströbrödet och lägg dem i en inoljad form. Ringla över olja. Ställ in i ugnen 20–30 min.

Sätt på ris.

Häll sesamolja i en varm stekpanna. Lägg i spenat eller pak choi. När bladen krympt något, häll på teriyakisås. Det är klart att servera när såsen är varm.

Servera kycklingen med ris och spenat eller pak choi.