Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Källa: Coop
https://www.coop.se/recept/panerad-torsk-med-broccolipure-och-picklad-lo...

4 portioner

400 g torskfilé
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk olja
1 citron, till servering

Picklad rödlök:
2 rödlökar
2 tsk strösocker
5 msk vinäger (t ex röd eller vit)

Broccolipuré:
500 g fryst broccoli
100 g cream cheese

Picklad rödlök: Skiva löken i tunna skivor. Blanda löken med sockret tills den börjar safta sig. Häll över vinägern och låt stå tills maten är klar.

Broccolipuré:
Koka broccolin i saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av och mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt.

Skär fisken i mindre bitar och salta. Doppa i lättvispat ägg, vetemjöl och sist ströbröd.

Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor. Servera med broccolipurén, picklad rödlök och citronklyftor.