Källa: Buffé nr 8 2017, https://www.ica.se/recept/kyckling-med-ajvartacke-722540/
Kyckling:
1 kg kycklinglårfilé, tinade
2 msk olja
0,5 tsk salt
2 krm peppar
Ajvarsås:
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 dl ajvar relish (gärna en starkare/lyxigare sort)
1 dl riven lagrad ost
1 riven vitlöksklyfta
salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja
2 msk fryst hackad persilja
Till servering:
sallad
haricot verts eller gröna bönor
Sätt ugnen på 225°C.
Halvera kycklingfiléerna.
Bryn kycklingen hastigt runtom i olja, krydda med salt och peppar.
Lägg i en ugnsform.
Blanda crème fraiche, ajvar relish, ost, vitlök och peppar. Smaka av med salt.
Bred över kycklingen.
Blanda panko med olja och persilja och strö över.
Gratinera ca 25 minuter.
Servera gärna med en sallad och haricot verts.