Chokladfudge

Källor: Tidningen Gourmet, https://www.koket.se/chokladfudge-med-karamelliserade-salta-notter

30-40 st

Karamelliserade nötter:
200 g rostade nötter
1,5 dl strösocker
2 msk vatten
25 g smör

Chokladfudge:
500 g mjölkchoklad (max 70% kakaohalt)
50 g smör
1 burk kondenserad mjölk (390 g, sötad)
0,25 tsk salt
200 g karamelliserade nötter, hackade

Karamelliserade nötter:

Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör om och klicka i smöret.

Blanda ihop och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

Chokladfudge:

Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av en fyrkantig form 20x20 cm.

Hacka mjölkchoklad (använd brödkniv så sprätter det mindre) och lägg i en bunke tillsammans med smör, kondenserad mjölk och salt.

Värm på försiktigt i mikron eller över ett vattenbad tills allt har smält.

Blanda i hackade nötter och häll över massan i formen. Jämna till och låt stelna i rumstemperatur minst 6 timmar eller till nästa dag.

Skär upp i rutor/kuber innan servering.