Källor: Tidningen Gourmet, https://www.koket.se/chokladfudge-med-karamelliserade-salta-notter
30-40 st
Karamelliserade nötter:
200 g rostade nötter
1,5 dl strösocker
2 msk vatten
25 g smör
Chokladfudge:
500 g mjölkchoklad (max 70% kakaohalt)
50 g smör
1 burk kondenserad mjölk (390 g, sötad)
0,25 tsk salt
200 g karamelliserade nötter, hackade
Karamelliserade nötter:
Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör om och klicka i smöret.
Blanda ihop och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
Chokladfudge:
Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av en fyrkantig form 20x20 cm.
Hacka mjölkchoklad (använd brödkniv så sprätter det mindre) och lägg i en bunke tillsammans med smör, kondenserad mjölk och salt.
Värm på försiktigt i mikron eller över ett vattenbad tills allt har smält.
Blanda i hackade nötter och häll över massan i formen. Jämna till och låt stelna i rumstemperatur minst 6 timmar eller till nästa dag.
Skär upp i rutor/kuber innan servering.