Saffranskladdkaka

Källa: ICA https://www.ica.se/recept/saffranskladdkaka-718016/

12 bitar

Kaka:
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen
Citronkräm:
200 g naturell färskost
1 citron
ev florsocker
Till servering: hallon eller rårörda lingon

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.

Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. För nötigare smak vänd ner hackad mandel i kakan.

Häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

Rör ihop naturell färskost med citronsaft, rivet citronskal och ev lite florsocker. Bred det som topping på kakan.

Servera med hallon eller rårörda lingon.