Ugnsstekta grönsaker på grekiska

Källa: Buffé nr 10 2009, https://www.ica.se/recept/ugnsstekta-gronsaker-pa-grekiska-685752/

4 portioner

3 dl ris
3 paprikor
500 g morötter
1 stor palsternacka
2 rödlökar
1 dl oliver
200 g fetaost
1/2 kruka basilika

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Sätt ugnen på 225ºC.

Dela, kärna ur och skär paprikor i bitar. Skala, halvera på längden och skär morötter och stor palsternacka i bitar. Skala, halvera och skär rödlökar i bitar.

Bred ut grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Blanda med salt och peppar.

Sätt in i ugnen 15-20 minuter. Vänd runt 2-3 gånger under tiden.

Strö över oliver och smulad fetaost. Garnera med basilika och servera med kokt ris och gärna lite japansk soja.