Källa: Buffé nr 4 2010, https://www.ica.se/recept/bulgogi-med-currystekt-ananas-712181/
4 portioner
400 g lövbiff, men det funkar även med annat kött
1 förpackning frysta haricots verts (ca 250 g)
3 dl jasminris
1/2 färsk ananas alt. 1 burk ananasringar
1 tsk curry
Marinad:
2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1 tsk sambal oelek
1/2 dl olivolja
1 krm nymalen svartpeppar
Till servering:
ev mango chutney
ev marinerad, grillad paprika
Skär eller klipp lövbiffen i bitar eller strimlor. Halvtina och skär ev bönorna i hälften.
Marinad:
Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, svartpeppar och olja i en plastpåse eller skål. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och "skalet" på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.
Hetta upp olja i en stek- eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter.
Tillsätt bönorna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden. Späd eventuellt med vatten.
Servera genast med riset, currystekt ananas och helst med mango chutney och marinerad grillad paprika.