Källa: Mer Smak, https://www.coop.se/recept/lotta-lundgren-pestofrikadeller-i-tomatsas/
4 portioner
Frikadeller:
70 g grön pesto
3 msk ströbröd
1 ägg
400 g blandfärs
0,5 tsk svartpeppar
Alternativ slappovariant:
Färdiga köttbullar
Pastasås:
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
800 g (2 burkar) krossade tomater
1 dl vatten
1 citron
0,5 tsk svartpeppar
2 msk honung
Servering:
400 g (4 portioner) spagetti eller annan rolig pasta
25 g (1 dl) parmesan
Rör ihop pesto, ströbröd och ägg. Låt svälla någon minut. Blanda med färs, salt och peppar. Forma till runda frikadeller med blöta händer.
Hacka vitlöken.
Sätt på pastavattnet.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken. Häll i krossade tomater och vatten. Tillsätt citronskal (endast det gula), citronsaft, salt, peppar och honung.
Lägg varsamt ner frikadellerna och ruska pannan lätt så de täcks av såsen. Låt sjuda under lock ca 5 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med nykokt pasta och finriven parmesan.