Översatt från ett amerikanskt recept:
https://www.epicurious.com/recipes/food/views/Pumpkin-Waffles-104264
ca 12 st
Våffelsmet:
5,6 dl vetemjöl (2 1/2 cup)
0,8 dl ljus farin (1/3 cup) (ca 1 msk+1 tsk farin och 3 msk+2 tsk strösocker enligt konverteringstabell https://www.dansukker.se/se/produkter/alla-produkter/brun-farin-stro.asp...)
2 1/4 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1/4 tsk kryddnejlika
4 stora ägg
2 1/4 dl mjölk (1 cup)
2 1/4 dl yoghurt (ska egentligen vara kärnmjölk) (1 cup)
2 1/4 dl pumpa (konserverad eller mixad ugnsbakad pumpa) (1 cup)
6 msk osaltat smör, smält (3/4 stick)
olja till våffeljärnet
Gör så här:
Sjud pumpan med kryddorna en stund.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt.
Vispa ägg, mjölk, yoghurt (eller kärnmjölk), smält smör och pumpan med kryddorna tills det är slätt. Vispa därefter ned de torra ingredienserna och rör till en slät smet.
Grädda våfflorna. Pensla olja i våffeljärnet efter behov. Smeten kommer att vara rätt tjock och våfflorna jäser upp mer än om du använder svensk våffelmix.
Servera gärna med vispad grädde (som du blandat med lite lönnsirap innan den vispats), rostade valnötter och sylt (eller mer lönnsirap).