Källa: Buffé nr 11 2013, https://www.ica.se/buffe/recept/pulled-chicken-717008/
4 personer
1 grillad kyckling
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar eller motsvarande mängd fryst/hackad)
2 msk olja
1 flaska barbequesås à 500 g (inte så söt, gärna med rökig hickorysmak)
salt
peppar
Till servering:
1 - 2 avokado
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 burk majskorn (à ca 340 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
1 lime
bröd, t.ex. 8 små eller 4 större
Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
Skala och finhacka vitlöken.
Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint.
Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull 1–2 minuter utan att det bränns.
Lägg i kycklingköttet och häll i hela flaskan med barbecuesås. Häll lite vatten i den tomma flaskan. Sätt på locket och skaka om och häll i det sista av såsen i kastrullen.
Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Häll av majsen. Om tid finnes, rosta lätt i en torr panna.
Skiva avokadon, klyfta tomater och lime. Dela bröden.
Servera kycklingen med tillbehören så att alla kan komponera sin egen favoritburgare.