Källa: Sommar med Ernst https://www.koket.se/sommar-med-ernst/ernst-kirchsteiger/cataplana--gril...
4 portioner
ugn/grillfolie
250 g laxfilé, skivas i 3 cm bitar
250 g torskfilé, skivas i 3 cm bitar
100 g rökt bog, skivad
1 gul lök, hackad
0,5 fänkål, strimlad
1 knippe salladslök, hackad
2 stora tomater, färska, tärnade
1 kruka bladpersilja, hackad
0,5 kruka gräslök, hackad
2-3 kvistar timjan eller efter eget tycke och smak
1 förp krossade tomater
2 dl vitt vin
Olivolja efter tycke om smak
1 msk finsalt
0,5 msk svartpeppar
1 msk honung, flytande
Färskpotatis
Dill
Förbered färskpotatisen.
Forma först 4 båtar av ugn/grillfolie.
Fördela fisk, rökt bog, lök, fänkål, salladslök och de färska tomaterna i båtarna.
Lägg över de grovt hackade örterna och de krossade tomaterna.
Häll över olivolja och vitt vin, salta och peppra samt toppa med lite flytande honung.
Förslut foliepaketen och lägg på grillgallret i ca 20 minuter. Inomhusalternativet är ca 20 min i ugn på 200 grader.
Servera med dill och kokt färskpotatis.