Källa: SVT https://www.svt.se/recept/sagolik-lokpaj-med-adelost-2
6 portioner
Pajdeg:
75 g smör
0,5 dl crème fraiche
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 tsk salt
Fyllning:
1 st gul lök, hackad
1 st röd lök, hackad
1 st purjolök, hackad
150 g grönmögelost, smulad
3 st ägg
2 dl mjölk
smör till stekning
Blandad sallad:
100 g blandade salladsblad
0,5 st hackad röd lök
0,5 paket cocktailtomater, halverade
1 msk olja
1 tsk vinäger
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare.
Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme.
Förgrädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter.
Stek löken i smör tills den mjuknar, ställ åt sidan.
Vispa ihop ost, ägg och mjölk.
Lägg den stekta löken i pajskalet och häll på äggstanning.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
Blanda samtliga ingredienser till sallad just innan servering.
Servera pajen ljummen eller varm.