Källa: Mer Smak nr 10 2013 https://www.coop.se/recept/indisk-kycklinggryta-med-gult-ris/
4 portioner
600 g delade kycklingfiléer eller lårfilé
1 hackad gul lök
2 msk olja
0.5 dl mango chutney
4 dl yoghurt (10%)
Kryddpasta:
3 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chili
2 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
Gult ris:
3 dl basmatiris
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
0.5 tsk gurkmeja
2 msk smör
1 tsk kardemummakärnor
5 nejlikor
7 dl vatten
0.5 tsk salt
Till servering:
1.5 dl russin
2 dl skalad torrostad mandel
1 dl hackad persilja
Börja med riset:
Stek ris, lök, vitlök och gurkmeja i smör i en kastrull tills allt är gult.
Tillsätt mortlad kardemumma och nejlika. Häll på vatten och salta.
Låt sjuda under lock 10 min.
Fortsätt med kycklingen:
Blanda ingredienserna till kryddpastan och vänd runt med kyckling och lök.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek på medelvärme ca 10 min, rör om då och då.
Sänk värmen och vänd ner mango chutney och yoghurt. Tänk på att yoghurt lätt kan skära sig om den kokar.
Vänd runt riset med russin, mandel och persilja.
Servera med kycklingen.