Källa: Mer Smak 10-2012 https://www.coop.se/recept/kyckling-korma-med-kryddigt-ris/
4 portioner
500 g bitar kycklingbröst eller lårfilé
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk solrosolja
2 hackade gula lökar
1 msk vatten
2 msk garam masala
400 ml (1 burk) kokosmjölk
0.5 citron, pressad saft
1 tsk salt
Kryddigt ris:
3 dl basmatiris
1 msk solrosolja
1 kanelstång
4 kardemummakapslar eller 0,5 tsk grovt mortlad kardemumma
5 dl vatten
0.5 tsk salt
Till servering:
0.5 dl kokosflingor
0.5 dl mandelflarn
ev färsk koriander
ev skivad chili
Lägg kycklingbitar, vitlök, ingefära och 1 matsked olja i en bunke.
Blanda ordentligt.
Mixa löken i mixer tillsammans med 1 matsked vatten.
Häll 1 matsked olja i en stor stekpanna och stek löken på medelstark värme i 5 minuter under omrörning.
Lägg i kycklingbitarna.
Tillsätt garam masala. Rör om ordentligt och stek cirka 3 minuter.
Häll på kokosmjölk. Rör om ordentligt och lägg på ett lock.
Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.
Kryddigt ris:
Skölj riset med kallt vatten i en trådsil.
Värm olja i en kastrull, lägg i kanelstång och kardemumma och fräs någon minut.
Häll i riset och rör om.
Häll i vatten och salt och rör om.
Koka på svag värme i 15 minuter.
Smaka av den färdiga kycklingen med citronsaft och salt.
Till servering:
Rosta kokos och mandelflarn i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning.
Servera kycklingen med kryddigt ris, mandelflarn och kokos. Garnera gärna med chili.