Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

Källa: Mer smak 2018:11
https://www.coop.se/recept/ugnsbakad-lax-med-limeyoghurt-och-broccoli/

4 portioner
Ugn: 200 grader

3 dl ris
600 g laxfilé med skinn
1 tsk salt
0.5 msk tandoorikrydda, cajun eller garam masala
250 g broccoli
1 tsk olivolja
3 dl yoghurt 10%
1 lime

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxbiten med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Salta och strö över kryddmixen. Skär broccolin i bitar och fördela runt laxbiten.

Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 18 min (laxen ska ha en innertemperatur på 47°).

Blanda yoghurten med finrivet skal av halva limen och smaka av med salt. Skär sedan limen i bitar och servera till maten.