Källa: Allt om mat
https://alltommat.se/recept/appelkaka-5/
Ugn: 175 grader
8 portioner
100 g mandelmassa
3 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
50 g smör, smält
3-4 äpplen
Till servering:
Glass eller vispad grädde
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Riv mandelmassa och blanda med äggen, ett i taget. Rör ner socker.
Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smält smör.
Skala och klyfta äpplena.
Lägg hälften av äppelklyftorna botten av formen. Häll 1/3 av smeten i formen och äppelklyftor ovanpå i ett fint mönster. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Pudra över florsocker när kakan svalnat. Servera med glass eller vispad grädde.