Källa: https://www.coop.se/recept/chili-con-aubergine/
4 portioner
1 stor aubergine (ca 450 g)
0.5 tsk salt
1 msk olivolja
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
0.5 msk spiskummin
0.5 msk paprikapulver
0.5 tsk chiliflakes
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g cannellinibönor på burk, avsköljda
1 msk honung
0.5 msk vinäger
salt och svartpeppar
Riv auberginen grovt och strö över salt. Tärna paprikan, hacka löken och riv eller pressa vitlöken.
Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 min.
Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.
Servera med ett gott bröd och en sallad.