Källa: Baserat på solrosbullereceptet från Mera Vego / Ännu Mera Vego
Ger ca 10-12 st beroende på storlek, lämpligt för 4-6 personer.
Burgare:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
3 dl solrosfrön (skalade)
1 st ägg
1 msk japansk soja
1 st stor morot
1 tsk svartpeppar
2 tsk oregano
1 dl okokt bulgur (kokt)
0,75 dl ströbröd
100 g riven ost
olja till stekning (gärna olivolja)
Mangocurrydip:
1dl mosad mango (tex barnmatsburk)
0.5 tsk curry
2dl fet yoghurt 10%
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda alla ingredienser till mangocurrydippen.
Skala lök och vitlök och dela grovt. Riv morot grovt.
Mixa lök, vitlök, morot, solrosfrön, ägg, soja och kryddor med tex en stavmixer.
Tillsätt bulgur, ströbröd samt ost och mixa ihop allting
Gör biffar om ca 80-90g gärna tunna.
Stek i rikligt med olja. Biffarna får snabbt färg och suger in oljan.
Servera med mangocurrydip och de tillbehör du finner passande.
Matigare bröd i hamburgerbrödstorlek är gott till.