Carolas fläskfilégryta

Källa: ICA Raketen

4 portioner

5-6hg fläskfilé
75g ädelost (både grönmögel- och blåmögelost funkar)
1 vitlöksklyfta
3 dl köttbuljong (3dl vatten och en buljongtärning funkar)
1 msk mjöl
2 dl creme fraiche
1 dl tomatpuré
100g champinjoner (färska eller skivade burkade)
1 strimlad grön paprika
0,5 tsk oregano
salt
2 msk persilja

Skär fläskfilén i tärningar.

Bryn köttet i stekpanna, gärna i omgångar så att köttet blir
ordentligt brynt. Lägg över det brynta köttet i en
stekgryta.

Smula osten över det brynta köttet. Blanda i tomatpuré och
buljong. Pressa i vitlöksklyftan.

Koka grytan i 15-20 minuter.

Tillsätt creme fraichen utrörd med mjöl.

Lägg i champinjonerna, paprikan och oreganon. Salta efter
behag. Klipp över persiljan.

Servera med ris eller potatis.