Källa: ICA Raketen
4 portioner
5-6hg fläskfilé
75g ädelost (både grönmögel- och blåmögelost funkar)
1 vitlöksklyfta
3 dl köttbuljong (3dl vatten och en buljongtärning funkar)
1 msk mjöl
2 dl creme fraiche
1 dl tomatpuré
100g champinjoner (färska eller skivade burkade)
1 strimlad grön paprika
0,5 tsk oregano
salt
2 msk persilja
Skär fläskfilén i tärningar.
Bryn köttet i stekpanna, gärna i omgångar så att köttet blir
ordentligt brynt. Lägg över det brynta köttet i en
stekgryta.
Smula osten över det brynta köttet. Blanda i tomatpuré och
buljong. Pressa i vitlöksklyftan.
Koka grytan i 15-20 minuter.
Tillsätt creme fraichen utrörd med mjöl.
Lägg i champinjonerna, paprikan och oreganon. Salta efter
behag. Klipp över persiljan.
Servera med ris eller potatis.