Källa: Obs reklamtidning
4 portioner
1 kg benfri högrev
vatten
1 1/2 tsk salt per liter vatten
1 lagerblad
8 vitpepparkorn
1 tsk rosmarin
1 morot
1 gul lök
4 kryddpepparkorn
Sås:
10 ansjovisfiléer
2 msk kapris
1/2 dl ströbröd
1 knippa persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl olivolja
Servering:
Morötter, potatis och purjolök
Lägg köttet i kokande vatten så slipper du skumma. Mät först hur mycket vatten
som går åt för att täcka köttet i grytan, och beräkna saltmängden. Tillsätt
salt, övriga kryddor samt skalad morot och lök. Låt sjuda 1 1/2 timme under
lock.
Ta grytan från spisen, ös upp lite av köttbuljongen i en traktörpanna, lägg
locket på köttgrytan igen och låt den vila ca 20 min.
Ansa, skär och koka potatis, morötter och purju i buljongen. Koka potatisen ca
20 min, morötterna 10 - 15 min och purjon ca 5 min. Hacka och blanda alla
ingredienser till såsen utom oljan i matberedare. Tillsätt sedan oljan i en
tunn stråle och blanda till en tjock sås. Servera köttet skuret i skivor
tillsammans med de kokta grönsakerna, lite varm buljong och den gröna såsen.