Källa: Niklas och Helena hittar en massa slattar i kylen
4 portioner
1 kg kyckling i bitar, t ex kycklingklubbor
1 påbörjad burk medelstark salsa
1 dryg msk tomatpuré
1 liten tsk sambal olek
1 skvätt Thai Chilli Sauce
1 hackad lök
salt
svartpeppar
paprikakrydda
chilipeppar
Kockens chiliblandning
vatten
smör
Fräs kycklingen i lite smör med salt och kryddor tills den fått färg. Lägg över
bitarna i en stekgryta tillsammans med övriga ingredienser. Späd med lite
vatten. Låt puttra i 20-30 minuter, beroende på hur stora bitarna är. Smaka av.
Servera med ris.
Urvalet av ingredienser i detta recept berodde på vad vi hade hemma. Man kan
nog med fördel ha i mer lök, en paprika och några färska tomater (eller hela på
burk som man låter rinna av). Dragon kanske skulle funka, och vitlök om man
tycker om det. Styrkan kan man variera med hjälp av salsasås, sambal olek och
thai chilli.
Saknar man något i receptet kan man ersätta det med något man har hemma.